Yahoo! Masanger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fly With Us!

Followers

::Dua ekor hantu::

T ersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."


"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun... Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

azza_irah said...

salam..
lawak...
tapi ini lah kisah antu yg terjadi dlm masyarakat kita..

:: Cikgu Wiween :: said...

ekekekek antu A laa si penyangak yg men three sticks dgn bini antu B! cisskekknyeeeeeee! :P :P

GrapEandLychee said...

To: Kak Azza
betOl 2 kak...
benda2 cm ni la yg terjadik kt org kita kan.. huhu..

GrapEandLychee said...

To : Wiween
Yup... hantu A ni la yg mati kesejukan di peti ais hantu B

μάγά said...

lawak sungguh cerita nie..
tp nie lah refleksi dari sifat masyarakat....

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhuu...jln2 sini lak..hehe...

farah aminuddin said...

ahahahahahaha...
lwak giler ;p

iEn said...

hehehehe.. kantoi daaah :D

iEn said...

kantoi sebab skendel ehehe

iEn said...

xwat paa.. nak tido dah nie.. heheeh nunite :D

 
Powered By Blogger | Original Design By Far East Technologies | Modified By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top