Yahoo! Masanger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fly With Us!

Followers

::TandaTanya::

T anda, Bukan nama sebenar.... Berumur 20 tahun... Pernah merasa menyintai dan dicintai walaupun pada zahirnya cinta itu tidak berbalas.... Namun, Tanda tahu sebab dan kenapa dia bertepuk sebelah tangan... Segalanya bermula apabila Tanda bertemu Tanya... Tanya, Bukan nama sebenar.. Juga berumur 20 tahun... Tanda berkenalan dengan tanya di salah sebuah mall di Ipoh... Saban hari, hubungan mereka semakin erat dan Tanda hanya memendamkan perasaan sayangnya kepada Tanya.. Kenapa Tanda merahsiakan?... Tanda segan dan malu untuk berterus terang... Dari apa yang Tanda lihat, tiada sebarang reaksi yang menunjukan Tanya sukakannya.... Tanda terus merahsiakan... Mereka pernah keluar bersama... Mereka pernah ke pusat hiburan bersama... Mereka pernah berparti sampai pagi... Setelah penat berjalan di mall, mereka sering ke Uncle John Cafe.. Tanda suka, Coffee Ice Blanded, Tanya pula suka Ipoh White Coffee... kadang-kadang Tanya menarik tangan tanda untuk ke kedai Cup Cake... Tanya betul-betul sukakan Cup Cake... Tanda hanya menurut...

Setelah tiga bulan bersama, Tanya menghilangkan diri... Kenapa?... Puas Tanda call, tapi x diangkat... Tanda kebingungan... Tanda sedih... Kenapa Tanya menghilang diketika dia ingin menghabiskan sisa hidupnya akibat Jantungnya yang bermasalah?... Tanya pula ada sebab tersendiri... Sebab yg kukuh untuk perpisahan itu... Seminggu selepas itu, Tanda mendapat panggilan dari pihak hospital bahawa dia menerima jantung baru dari seorang penderma... Bertapa gembiranya Tanda dan kegembiraan itu dia ingin dikongsi bersama Tanya... Tetapi, panggilan tanda tetap tidak dijhawab... Degilnya Tanya!.. Sampai hari pembedahan, Tanya masih belum muncul... Tanda sudah selamat menjalani pembedahan.. Alhamdulillah.. Tetapi Tanya masih juga belum muncul.. Puas Tanda mencari... Selama mereka berkawan, dia tak pernah meminta alamat Tanya... Kenapa Tanya pergi?.. Tanda masih memikirkan tentang tanya... Tanda cuma tidak sedar yang Tanya berada dekat sangat dengannya... Dekat sangat.....


Tanya, 1 Disember 1988 - 30 Oktober 2008
Menghidap Barah otak tahap Kritikal...
Mendaftar untuk menjadi penderma Organ...
Sangat mencintai Tanda....
TandaTanya!!...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

epalgreen said...

sedih je story ni..
tp meaningful
:)

Grapeandlychee said...

to epalgreen
makasih coment...
pasrah je!!..

Tirana said...

Kisah benar ke ni?

:: Cikgu Wiween :: said...

alahai..sedeynya baca cite ni.susah nak dpt org yg sanggup korbankan ape demi cinta. sampai sanggup serah organ dalaman kan? ;)

Maza's said...

blah la grape....huahahahahahahahahah... cita xbes pun.....hahahaha...amik kat mana la ni..copy2.....kekekekkeke wat la penulisan sendiri dol....kekekekekke

Grapeandlychee said...

to : jitegha
hahaha.... X maen la kopi2..
tulis sendiri ma... wakakakaa

Grapeandlychee said...

to : wiween
makasih bace ek...
tq2

Splitzbz said...

baru 20 tahun,.. xper chill dulu k.. banyak lagi challanges up ahead.. believe me when i say bro.. hehe.. banyak seh.. kecualilah anda ni ade genie yang boleh grantkan infinity wishes.. he he he.. btw great blog and hope that everything goes well to you bro.. insyaallahh..

Grapeandlychee said...

makasih spitzbz ye! kerna mengomen...

azlieJONET said...

entry yg bagus!!

tahniah.. huhu...

Grapeandlychee said...

makasih azlieJonet
komen amat bermakna buat penulis..
thanks

 
Powered By Blogger | Original Design By Far East Technologies | Modified By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top