Yahoo! Masanger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fly With Us!

Followers

Lelaki dan Rokok!

Sesetengah lelaki dan rokok ibarat periuk dan nasi, kuku dan kaki, air dan ikan... emmm, banyak lagi la... Semua tu x penting, yang penting adalah sejauh mana seseorang lelaki meminati rokok?.. Atau sesetengah orang memanggil lelaki "Hamba Rokok".. Aku x berapa setuju dengan segala gelaran yang diberikan sebab aku adalah perokok yang tegar!.. bukan aku nak membela atau malawan apa yang telah ditetapkan... Tapi, aku tak mampu tinggalkan tabiat merokok nih!.. hahaha... Bercakap bagi kaum lelaki yang merokok.... Bayangkan la da bertahun-tahun bersama rokok, susah bersama senang...apatah lagi... Mungkin sesetengah perokok paham perasaan aku... Aku bukan xnak benti merokok... Buat masa sekarang, aku tak mampu... Haaa... Bukan bermaksud aku menghambakan diri kepada rokok... Rokok ibarat pencuci mulut selepas makan... Kalo dah biasa dihidangkan dengan pencuci mulut, tak senang nak tinggalkan tabiat nih!.. Huhu... Apa pandangan orang terhadap perokok?.. aku rasa x teruk kan... Seorang perokok pon mampu lakukan kerja yang dilakulan oleh lelaki yang tidak merokok... Seorang perokok juga mampu untuk menjaga keluarga... Seorang perokok juga mampu berjaya...


Kalau pasal pendek umur, aku xnak komen papa... Sebab ajal maut ditangan tuhan... Memang merokok menyebabkan bahaya kepada kesihatan dan orang sekeliling... Aku tak nafikan... Tapi kalau itu seseorang tu nak, kita tak leh paksa... Setiap orang ada hak dan harus mencorak sendiri warna kehidupan... Adiosa...

*Kita x boleh mengubah... Tapi kita boleh berfikir... Hitam tak sama dengan putih!!...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

ezo said...

wa x hisap rokok ~
tapi memang respek dgn orang isap rokok ni

walau sengkek macam mana pun duit diorang tapi duit untuk rokok tetap ada jugak

heh

love is forever said...

heh

nak kisses pun bau rokok,,,, ;)

Rahell Picture said...

to ezo:
2 la simpanan masa depan... wakkakaka

To love is forever:
ala.. bau rokok pon ok maa... hehe... soh dia makan gula2.. x bau loh.. eaaaa

~attahrel~ said...

aku pn x isap rokok n xdak masalah sangat pn ngan org isap rokok..lantak depa r...xdaknya pn mati cepat...duit habih cepat ada r..hahaha

Rahell Picture said...

attahrel

wah!.. kumen yg bagus... coyOk2.. huhu

turtlebeach said...

elo beb,bpe kotak 1 hari?
Ak stuju ngan ko. "Seorang perokok pon mampu lakukan kerja yang dilakulan oleh lelaki yang tidak merokok."

Mmg la merokok membahayakan kesihatan,tpi byk lg kan benda² yg membahayakan kshtan.Cthnya fast food,kalo amik ngan kerap pun bleh dpt penyakit jantung.

Ada sorng kwn ak dpt brenti isap rokok(atas nasihat awek dia),lama jugak xisap.Tpi lepas dorang clash dia start balik tabiat tu. So kalo nak di ikutkan, ko pun mmg boleh brenti isap rokok ni.Yg penting ada usaha nk lawan gian tuh.

Lastly ajal maut di tgn Tuhan.de sorang Apek sblah umah ak ni.mmg kuat isap rokok.dari ak kecik sampai le ke besar ak tgk dia sihat je lagi.bila nak goal pun tatau lah..

p/s: kepada Perokok,kalo nk sedut kat public tu tgk² lah sekeliling dlu b4 nak hembus tuh. Bagi ak biadap lah sebab dorang yg akan jadi mangsa second-hand smoke ni.

MzmL said...

hanya per0k0k yang mengenal r0k0k..
sesengkek aku p0n..
mesti ade duit r0k0k..
pelik dan ajaib..

 
Powered By Blogger | Original Design By Far East Technologies | Modified By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top